måndag 10 november 2014

Gröna smørrebrød eller "traktor-mackor"


Ask älskar traktorer och alla andra stora maskiner också, för den sakens skull. Helst ska de ha "blink" på taket. Därför, när jag la små strimlor soltorkad tomat överst på smørrebrøden vi skulle ha till middag, tyckte Ask med det samma att de liknade traktorer med "blink" på. Att broccolibiffen var grön som en John Deere gjorde nog också sitt till intrycket. 

Broccolibiffar
500 g fryst, men tinad broccoli
En gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 dl havregryn
0,5 dl majsmjöl
2 ägg
1,5 dl riven ost med mycket smak
Salt och peppar

Gör såhär
Krama ur så mycket vätska du kan ur broccolin. Hacka och stek löken. Mixa ihop broccoli, ägg, majsmjöl, havregryn och vitlök till en smet. Rör i stekt lök, ost, salt och peppar. Forma små biffar som och lägg dem på ett smort bakplåtspapper. Stek i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Vänd dem efter halva tiden. 

Brödbotten
Ett par skivor bröd som blivit lite för torrt
Chilliketchup
Smör
Tomatskivor
Oregano

Gör såhär
Smöra brödskivorna, men lägg dem med smöret neråt på ett bakplåtspapper. Smöra dem med chilliketchup på den sidan som nu är uppåt. Lägg på tomatskivor och strö över oregano. Stek dem i ugnen i 10 minuter på 200 grader. 

Traktor-mackan
Montera biffen på brödet. Gärna med några goda grönsaker och lite dressing. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar