Linserna blev i alla fall snabb färdiga.
Bakad hokaido
Skär en hokaido i klyftor. Lägg klyftorna i en braspanna. Ringla över olivolja, salta och peppra. Baka dem i ugnen på 180 grader i 30-40 minuter, tills de blivit mjuka i mitten
Garam masala sås
1 gul lök, hackad
1/2 paprika, hackad
1 burk krossade tomater
3 dl kokta gröna linser
1-2 msk (spsk) garam masala
En näve russin
Salt och peppar
Fräs löken och paprikan i en panna med höga kanter. Tillsätt garam masalan. Häll på tomaterna. Släng i linserna och russinen. Koka 5 minuter. Smaka av
Servera med pumpakärnor och chiliolja. Chilioljan gör du genom at hacka ett par färska chilifrukter och lägga ner dem i en liten flaska med fin rapsolja, eller annan neutral olja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar