tisdag 23 september 2014

Sockerfria bananmuffins

Kakor med gott samvete, det tycker vi om. Speciellt när de samtidigt är fulla av livsviktiga vitaminer och mineraler. Här kommer ett recept på en kaka som gör både kroppen och själen gott. 



Bananmuffins med choklad och nötter
3 mogna bananer
3 ägg
300 g mandlar malda till mjöl
50 g virgin kokos olja eller smör
1 msk (spsk) honung
2 tsk vaniljsocker eller kärnorna från två vaniljstänger
1 tsk bakpulver
70 g mörk choklad utan socker (och utan sötningsmedel)
50 g nötter av fritt val

Sätt ugnen på 185 grader
Mosa bananerna. Tillsätt ägg, kokosolja/smör, vaniljsocker, honung och bakpulver. Mixa ihop till en jämn smet. Blanda i mandelmjölet och mixa igen tills du har en jämn, lite tjockare smet. Vänd i nötter och hackad choklad. 
Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i ugnen i 18-20 minuter. Duka upp till kalas :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar