Här är ett förslag på en rätt sim kan göras både gluten och laktose fri
Glutenfria pannkakor
(Till 2 vuxna och två små barn)
80 g majs polenta
80 g bovetemjöl
20 g potatismjöl
2 ekologiska ägg
50 g oliv- eller rapsolja
1 tsk salt
Mjölk eller rismjölk tills smeten fått en pannkakssmetagtig konsistens, den ska vara ganska lös
Blanda ihop alla indgredienserna. Låt smeten vila minst 10 minuter. Rör om igen. Stek i smör eller jungfru kokosolja (fett som klarar hög värme utan att omvandlas till transfettsyror)
Varm sallad
1 broccoli
1 majskolv
1 paprika
1/4 kinakål
2 tomater
Köttrester (kyckling, skinka, biff, vad än kylskåpet bjuder på)
Spiskummin
Kajennpeppar
Timjan
Salt och peppar
Koka majskolven i 10 minuter. Skär broccolin i små bitar (om man skalar stammen kan den också ätas, ja faktiskt är den det bästa på hela broccolin). Låt den koka med de sista 2 minuterna. Häll av vattnet. Svitsa paprika och kinakål i lite fett på en panna. Släng i kryddorna. Tillsätt tomaterna. Det är meningen att tomaterna ska smattas ut och bli som en sås. Tillsätt kött. Skär kornen av majskolven och släng ner dem och broccolin i pannan. Färdigt!
(Och om du inte har samma grönsaker som jag, så tar du bara något annat.)
Servera gärna med hommus och/eller guacamole
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar